Tavuk göğsü tarifi Romalıların yaptığı bir tatlı iken, Bizanslılara ve sonrasında Türklere kadar gelmiş sütlü bir tatlıdır. Normalde şeker, süt, pirinç unu ve tavuk göğsü ile yapıldığından bu isimle anılmaktadır. Göğüs etiyle yapılanı oldukça zaman aldığından, bu tatlıyı tavuk göğsü kullanmadan yapalım. Hazırlaması kısa süreceğinden, sizlere kolaylık olacaktır.
Aniden gelecek misafirlerinize tatlı ikram etmek, artık sorun olmaktan çıkacak. Dilerseniz tatlımızın yapımına başlayalım.
Bir tencerede sütü, unu ve şekeri karıştırın. Ateşin altını yakarak malzemeyi pişirmeye başlayınız. İçerisine vanilya ve tereyağını da atınız. Malzemenin koyulaştığında ateşin altını kapatın. Mikser yardımıyla tatlınızı çırpmaya başlayın. Yaklaşık 15-20 dakika çırpmanız gerekir. Tatlınız de tel oluncaya kadar çırpmaya devam etmelisiniz. İstediğiniz kıvama gelen tatlıyı uygun boyda borcama dökebilirsiniz. Üzerine arzuya bağlı olarak tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına koyunuz. Tatlınızı bir gece boyunca dinlendirirseniz, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Misafirlerinizin tavuk göğsü tatlınızı severek yiyeceğinin düşünüyoruz.
Afiyet olsun.