Öncelikle tereyağı veya margarini bir tencere içinde iyice eritin. Üstüne unu ilave ederek ve unu kavurun. Un rengini değiştirmeye başladıktan sonra üstüne oldukça yavaş bir şekilde sütü de ilave edin eğer birden dökerseniz un topaklanma yapar. Daha sonra çok hoş bir koku vermesi için damla sakızını da ilave edin ve ocağın üstüne kaynamaya alın. Ara, sıra karıştırarak süt kaynayana kadar karıştırmaya devam edin bırakır iseniz topaklanma yapar. Daha sonra ocağın altını kapatın ve muhallebiyi dinlenmesi için bir kenara alın. Muhallebi biraz ılıdıktan sonra da şekeri ilave ederek iyice karıştırın ki şeker erisin. Daha sonra vanilyayı da ilave edin ve mikser kullanarak çırpmaya başlayın. Biraz olan sütü soğuyana kadar mikser kullanarak tam on beş dakika boyunca karıştırın.
Biraz katılaşır ve koyu bir kıvam alır. Muhallebi kıvamına gelene kadar iyice çırpmak gerekir. Tavuk göğsünün lezzetli olabilmesi için çok iyi çırpmak gerekir. Daha sonra muhallebiyi dikdörtgen bir kabın içerisine tatlının yarısını dökün. Sonra kakaolu pötibör bisküviyi robottan geçirin eğer robotunuz yok ise elinizi kullanarak küçük parçalara böldükten sonra merdane ile iyice ezmeniz gerekir. Daha sonra bitter çikolatayı küçük, küçük parçalara haline getirin. Daha önceden toz haline getirmiş olduğunuz kakaolu bisküvi parçalarını çok küçük parçalar haline getirmiş olduğunuz çikolata parçalarını karıştırarak dikdörtgen kabın içerisine koymuş tatlının üstüne tam bir santi metre kalınlığında dökün. Daha sonra bisküvilerin üstüne tatlının geri kalanını da dökün. Sonra tatlının üstüne bisküvi parçaları ve çikolata parçalarını dökün. Yapmış olduğunuz tatlıyı tam bir gece buzdolabında bekletmeniz gerekir. Ertesi gün buzdolabından almış olduğunuz pötibörü tavuk göğsü tatlısını istediğiniz gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Bu sütlü tatlı genellikle yapıldıktan sonra rulo haline gelecek biçimde dilimlenmesi gerekir. Ama siz isteğinize göre dilimleyin far etmez. İçindeki damla sakızı tatlıya çok değişik bir lezzet katacaktır.
Afiyet Olsun.