Derin bir tencerenin içine tereyağını koyup orta ateşte erimeye bırakıyoruz. Eriyen yağın üzerine un ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Un pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edip unun topaklanma olmasın diye hızlı hızlı karıştırıyoruz. Süt ekledikten sonra şeker ekleyip orta ateşte muhallebiyi pişirmeye bırakıyoruz. Muhallebi dana gözü gibi kaynama başladıktan sonra ocak da indirin vanilyayı ilave edin karıştırın ve 1 -2 dakika muhallebinin buharı çıkana kadar bekleyin daha sonra bir borcama boşaltın ve buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
Soğumuş olan muhallebiyi dolaptan çıkarın üzerine toz tarçın gezdirin. Oktay usta tavuk göğsü hazır istediğiniz şekilde dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.