Limonlu Tavuk Göğsü
Limonlu tavuk göğsü, Çok farklı bir tarif olan limonlu tavuk göğsü tarifi paylaşılan sizinle. Sizde tatlılarda hafiflik arıyorsanız bu tarif tam size göre. Ekşi tatları sevenler limon düşkünleri limonlu tavuk göğsü pratik ve çok özel bir tarif. Sizde malzemelere kolayca ulaşabilir, kısa zamanda yapıp sevdiklerinize ve kendinize sunabilirsiniz.
Limonlu tavuk göğsü borcamda yapıp dilimleyerek de sunabilirsiniz veya dondurma kupalarında da çok şık bir şekilde sunabilirsiniz. Limonlu tavuk göğsü tarifi için geçebiliriz.
Limonlu tavuk göğsü için gerekli malzemeler- 6 su bardağı süt,
- 150 gram margarin,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 1 paket vanilya,
Limonlu sos için- 1 şişe Uludağ limonata,
- 1 adet limon suyu,
- 1 adet limon kabuğu rendesi,
- 3 fincan toz şeker,
- Jelibon şekerlemeler,
- 4 fincan buğday veya patates nişastası.
Limonlu tavuk göğsü nasıl yapılır?
Öncelikle tavuk göğsünü hazırlamak ile başlayalım. Derin bir tencere içerisine yağı, unu ve 2 yemek kaşığı nişasta koyun ve ocağa alın. Unun kokusu gidene kadar karıştırın ve kavurun. Sonrasında sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyip başında bekleyerek karıştırarak pişirin. Koyulaşan tavuk göğsünü ocaktan alın ve karıştırıcı ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar pişirin. Borcama dökün ve güzelce düzeltin. Soğuması için kenarda bekletin ve üst limon sosunu hazırlayın.
Tencere içerisine limonata, limon suyu, limon kabuğu rendesi, şekeri ve nişastayı ekledikten sonra ocağa alın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşan sosu tavuk göğsünün üzerine dökün ve yayın. Bir süre dışarıda bekletin sonrasında buzdolabında koyulaşıncaya kadar tutun. Kare dilimler halinde kesin ve üzerini şekerleme ile süsleyin. Servis tabağına alın ve soğuk servis edin afiyet olsun.
20.01.2024 16:26:21
Limonlu Tavuk Göğsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|