Derin bir tencerenin içine sütü koyun ve içine un, şeker, nişasta ekleyip orta ateşte hızlı hızlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra ocağın altını kapattın tereyağı ve vanilya ilave ederek 1-2 dakika daha karıştırın. Muhallebi biraz soğuduktan sonra mikser yardımı ile 5 dakika daha çırpın. Muhallebi hazırladıktan sonra yulaf bisküvilerimizi küçük parçalar halinde olacak şekilde rondodan geçirin. Daha sonra ezmiş olduğumuz bisküvileri borcama yayın. Daha sonra bisküvilerin üzerine yapmış olduğumuz muhallebiyi eşit bir şekilde dökün. Muhallebinin donması için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. Muhallebi buzdolabında soğurken krem şantiyi çırpın.
Soğukmuş olan muhallebinin üzerine yuvarlak olarak kestiğiniz muzları dizin ve hemen üzerine krem şanti sürün. Daha sonra yulaflı bisküvili tavuk göğsünü soğuması için yine buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Tatlımız hazır istediğiniz şekilde kesip sunum yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.