Pratik bir tatlı ancak pişirirken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur var elbette. Yalancı tavuk göğsü için ilk olarak tereyağını bir tencerenin içerisine alın ve eritmeye başlayın. Tereyağı eridikten sonra kavrulmaya başlayınca 1 su bardağı unu ekleyin ve iyice kavurun. Kavurur iken sürekli karıştırın. Un kokusu çıkmaya başladıktan sonra sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın. Eğer sütü ekler iken karıştırmazsanız un topak topak olacaktır. Sütün hepsini ekledikten sonra şeker ve vanilyayı ekleyin. Kıvamını alana karıştırmaya devam edin. Kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra tavuk göğsünü koyacağınız kabın içerisini biraz su ile ıslatıp tavuk göğsünü boşaltın. Bir süre dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletin.
Servis yapacağınız zaman buzdolabından çıkarıp tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.