Milföylü Tavuk Göğsü
Milföylü tavuk göğsü, Tavuk göğsü tarifini hemen hemen herkes sever. Peki milföylü tavuk göğsünü hiç denediniz mi? Eğer denemediyseniz bu tarifle birlikte deneyin. İddia ediyoruz çok seveceksiniz. Milföylü tavuk göğsü yapımı kolay sunumu çok güzel bir tatlıdır. Sizde çay kahve ikramı yanında sunabilir. Doğum günü, okul ve kermes organizasyonunda, kendi kabul günlerinizde yapabilirsiniz.
Sade milföylü tavuk göğsü yapabileceğiniz gibi mevsim meyveleri ya da çikolata, karamel veya frambuazlı soslar ilave ederek değişiklik gösterebilirsiniz. Özellikle çocuklar bu farklı tarifi çok sevecek ve tekrar tekrar isteyecek. Bu tarif çok bereketli oluyor kalabalık misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Milföylü tavuk göğsü yapımına birlikte geçelim,
Milföylü tavuk göğsü için gerekli malzemeler- 10 Adet milföy hamuru,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı un,
- 1 yumurta,
- Yarım paket margarin,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası,
- 1 paket vanilya,
- 1 adet muz,
- Damla çikolata,
- Yağlı kâğıt,
- Pudra şekeri.
Milföylü tavuk göğsü nasıl yapılır?
Tavuk göğsünü hazırlayalım. Soğuma esnasında milföyleri yapabilelim. Derin bir tencerenin içerisine süt, Şeker, un, nişasta, yumurta ekleyin ve ocağa alın. Topaklanma olmayacak şekilde karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya başlayınca margarin ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Tavuk göğsü pişince ocaktan alın ve soğuması için bırakın.
Milföy hamuru her markette dondurucu reyonların da bulunur. Oda sıcaklığında tezgâh üzerine yayın ve hafif çözülmesini sağlayın. Milföyü bir bıçak yardımı ile artı şeklinde kesin. Küçük kare elde edin. Kareleri yağlı kâğıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20dakika kabarana kadar pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden kabarmaları yeterli olacaktır. Üzerinin kızarmasına gerek yoktur. Piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin. Muzu ince ince doğrayın. Milföyün ortasından kat alarak arasını açın ikiye bölün. Ortasına milföyün her iki arasına tavuk göğsü sürün ve muz dilimi ve damla çikolata koyup milföyleri yeniden yapıştırıp eski haline getirin. Bu işlemi milföylü tavuk göğsünün hepsinde tekrar edin. Servis tabağına alın ve üzerine bolca pudra şekeri serpin milföylü tavuk göğsü tarifi servise hazır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 15:22:08
Milföylü Tavuk Göğsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|