İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Ardından derin tencerenin içerisine sıvı yağ koyduktan sonra ısıtalım ve doğranmış kuru soğanı içine atarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra havuçları ister küp şeklinde, isterseniz halka şeklinde doğrayarak kavrulan soğanın içine ilave edin ve sertliği geçip yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Kemiksiz tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayalım, kavrulan soğan ve havucun içerisine ilave ettikten sonra 5-10 dakika kavuralım. Ardından tavuğun içine kırmızı toz biberi ilave edip karıştıralım. Bu arada domatesin kabuklarını soyalım ve yemeklik küp gibi doğrayalım. Daha sonra tavuğun içine sarımsakları incecik doğrayıp ekleyin, doğradığınız domatesleri, salçayı ve tuzunu ilave edip iyice harmanlayarak karıştıralım. Domatesler tavuğun içinde iyice eriyene kadar arada karıştırarak pişirin. Bu arada mantarları güzelce yıkadıktan sonra kesme tahtasında orta büyüklükte olacak şekilde doğrayalım. Mantarları da tavuğun içine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra suyunu bırakacaktır. Buna göre göz kararı az miktarda su ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım ve mantarlı tavuk göğsünü pişmesi için yarım saat bekleyelim. Yarım saat sonra mantarlı tavuk yemeği servis için hazır.
Afiyet olsun.