Fırın poşetinde tavuk göğsü, fırın poşeti yemeklerde çok pratiklik sağlayan bir üründür. Yemeklerin lezzetli ve güzel olmasını sağlar. Aynı zamanda daha pratiktir. Fırın içerisin in fazla kirlenmesini önler bu nedenle çok tercih edilir. Fırın poşetinde tavuk göğsü sade veya sebzeler ile pişirilebilir. Çok lezzetli iyi pişmiş bir yemek olur ve sofralarınızı süsler.
Fırın poşetinde tavuk göğsü sade ya da sebzeli yapılabilir. Her şekilde de oldukça lezzetli olur. Sebzeli yapıldığı zaman daha fazla malzeme içerdiği için daha doyurucu olabilir. Hem tavuk lezzetini sebzelere de vererek lezzetli bir yemek olur. Şimdi güzel ve lezzetli olan bu yemeğin yapılışına bakalım.
- 1 kilo tavuk göğüs eti
- 4 adet patates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı hazır tavuk baharatı
Fırın poşetinde tavuk göğsü nasıl yapılır?
Fırın poşetinde tavuk göğsü yapılışı oldukça pratik bir tariftir. Yemeğin yapımı için tavuk göğüs eti kuşbaşı ya da jülyen doğranır. Doğranan tavuk derin bir kaba alınır. Patates soğan ve sarımsak soyulur ve onlarda dilimlenerek tavukların üzerine alınır. Domates ve biberler yıkanınca onlarda doğranır ve kaba alınır.
Tüm sebzeler ve tavuk iyice harmanlanır. Sosu için salça yağ Tuz ve baharatlar bir kapta iyice harmanlanır ve sebzeler ve tavuğun üzerine dökülerek iyice karıştırılır. Fırın poşetine bir tatlı kaşığı kadar un konur ve poşetin her yerine dağıtılır. Fazla un dökülür. Hazırlanan sebzeli tavuk göğsü poşete alınır ve poşetin ağzı bağlanır. Üzerine kürdan ile birkaç delik açılır ve fırına verilir. Yüz seksen derece fırında bir saat kadar pişirilir. Ardından servis edilir.
Afiyet olsun.