Sade tavuk göğsü kavurmanın tarifinde neler var?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan tavuk göğsü kavurma, az malzemeyle hazırlanan doyurucu bir tarif. Tavuk etinin en yalın haliyle sunulan bu yemek, günlük hayatın koşuşturmasında zaman kaybetmeden sofraları renklendiriyor.

24 Kasım 2025

Sade Tavuk Göğsü Kavurma Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:


  • Tavuk göğsünü yıkayıp, fazla suyunu süzdürdükten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp, orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ekleyip, yumuşayıp hafif renk alana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ilave edip, 1 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış tavukları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte her tarafı renk alana kadar soteleyin.
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatarak tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Su çekip tavuklar pişince, ateşten alıp sıcak servis yapın.

Not: İsterseniz pişirme esnasında bir miktar domates veya biber salçası ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca, son aşamada ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
;