{ "title": "Yumuşak Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/yumusak-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 07:08:21", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Yumuşak Tavuk Göğsü, Tarifi Pratik Bilgilerle, Evde kremalı hafif tatlı sevenler bu tarifi sakın kaçırmayın. Kaşığı batırdığınız anda o yoğun kıvamı ve yumuşak ağızda dağılan krema gibi tavuk göğsünün bir kez lezzetine varınca sürekli yemek isteyeceksiniz. Bu nedenle bugüne kadar yaptığınız bütün tarifleri unutun. Çünkü Yumuşak Tavuk Göğsü ile bambaşka bir damak tadına sahip olacaksınız.

Yumuşak Tavuk Göğsü Malzemeleri
Yumuşak Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Yumuşak Tavuk Göğsü, Öncelikle kuru olan bütün gıdalar cam bir kâse içinde iyice harmanlanır. İyice karıştırdıktan sonra geniş bir tencereye alın. Sadece bir paket vanilyayı içine katmayın. Çünkü vanilya piştikten sonra aroma katsın diye en son atılır. Eğer erken atarsanız aroması ağırlaşır ve yumuşak tavuk göğsünün tadını değiştirir. Harmanlanan kuru gıdaların üzerine yavaş yavaş beş su bardağı sütü ekleyin. Bu işlemi yaparken ocağın altını yakmayın. Yoksa sütü eklerken topaklanmalar meydana gelir. Buna çok dikkat edin. İyice süt ile çırptıktan sonra topaklanma olmadığından emin olduktan sonra ocağın altını yakın ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Topaklanmaya çok müsait olan bu tarifi ocağın altını kapatana kadar pişirmeyi unutmayın. Bu önemli ayrıntıyı paylaştıktan sonra tavuk göğsünü istediğiniz borcama dökün. Dökmeden önce borcamı bir kez suda çevirip kurular iseniz yumuşak tavuk göğsü donduktan sonra kalıp gibi tutar.

Afiyet Olsun.
" } ] }