{ "title": "Yalancı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/yalanci-tavuk-gogsu(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:30:52", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Yalancı tavuk göğsü, Herkesin aniden tatlı krizleri tutabilir. Özellikle de biz bayanların tatlı krizleri çok fazla olmaktadır. Diyet yapmak isteyenler bile hatta bu tatlı yeme isteği yüzünden bazen diyetlerini bozabilirler. Bizde işte bu yüzden tatlı yemeyi de yapmayı da çok severiz. Türk mutfağında da çeşit çeşit tatlı bulunmaktadır. Ben de bugün sizlere aniden gelen tatlı krizleriniz için muhteşem ve bir o kadar da kolay bir tatlı tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Yalancı tavuk göğsü için gerekli olan malzemeler
Yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Pratik bir tatlı ancak pişirirken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur var elbette. Yalancı tavuk göğsü için ilk olarak tereyağını bir tencerenin içerisine alın ve eritmeye başlayın. Tereyağı eridikten sonra kavrulmaya başlayınca 1 su bardağı unu ekleyin ve iyice kavurun. Kavurur iken sürekli karıştırın. Un kokusu çıkmaya başladıktan sonra sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın. Eğer sütü ekler iken karıştırmazsanız un topak topak olacaktır. Sütün hepsini ekledikten sonra şeker ve vanilyayı ekleyin. Kıvamını alana karıştırmaya devam edin. Kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra tavuk göğsünü koyacağınız kabın içerisini biraz su ile ıslatıp tavuk göğsünü boşaltın. Bir süre dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletin. Servis yapacağınız zaman buzdolabından çıkarıp tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }