{ "title": "Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 01:43:36", "author": "Zeyno", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü Romalılardan Bizanslılara onlardan da Türklere geçmiştir. Avrupa'da Orta çağ sonunda unutulmuş Türklerde ise yapılmaya devam edilmiştir. Halen yapılan ve çok sevilen bir tatlı türüdür. Tavuk göğsünün içerisine süt, şeker, nişasta, un ve tavuğun göğüs eti haşlanıp koyularak yapılır. Ancak yalancı tavuk göğsünde tavuk eti kullanılmadan yapılır. Tavuk göğsü sütlü bir tatlı olmasından dolayı kalori değeri düşük hafif bir tatlı türüdür. Hazırlanması ve yapılışı oldukça kolay kullanılan malzemesi de az olan rahatlıkla yapılabilecek bir tatlıdır. Yemeklerden sonra ikram edilebileceği gibi misafir ikramlarında çay yanında da sunulabilir.