{ "title": "Tavuk Göğsü Yemekleri", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/tavuk-gogsu-yemekleri.jpg", "date": "21.01.2024 11:49:55", "author": "Mukbile", "article": [ { "article": "
Tavuk Göğsü yemekleri ile size sürpriz yapan misafirlerinize sizde ilginç sunum hazırlayıp sürprizler yapabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve zahmetsiz olan Tavuk Göğsü ile harika yemekler üretmek mümkün.

Tavuk Göğsü yemekleri

Fırında Tavuk Göğsü yemeği malzemeler
Fırında Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

Tavuk Göğüslerini ilk olarak soğuk su ile yıkayın ve elinizle kemik olup olmadığını kontrol edin. Akabinde tavukgöğüslerini ortadan ikiye kesin. Tavukları keserken parçalanmaması için oldukça keskin bir bıçak kullanın. Tezgâhın üzerine tavuk parçalarını tek sıra halinde dizin. Üzerlerine ilk olarak kaşar dilimlerinden yerleştirin. Kaşarların üzerlerine de kekik serpiştirin ve son olarak tereyağı sürüp sarın.

Yumurtaları derin bir kâsenin içerisine kırın ve çırpın. Üzerine tuz ve baharatları ekleyin iyice karıştırın. Hazırlanılan bu karışımın içerisine sarılmış tavukgöğüslerini batırın ve ardından galeta unu ile her tarafını kaplayın. Isıya dayanıklı bir cam tepsi alın ve içerisine hafif şekilde yağlayın. Yağlanmış tepsinin içerisine tavukgöğüslerini dizin. Son olarak tavukların üzerlerine birer parça tereyağı ilave edin. Hafif yüksek ısıda yaklaşık 20-25 dakika kadar yemeği pişirmeye bırakın. Tereyağları erimiş ve üzerlerini kızarma göstermiş ise yemeğinizi fırından alın ve servis için sunum yapın.

Afiyet olsun.

Izgarada Tavuk Göğsü yemeği malzemeler
Merine etmek için
Izgarada Tavuk Göğsü yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak marine malzemelerini bir kâsenin içerisine alın ve karıştırın. Tavukgöğüslerini de yıkayın ve karışımın olduğu kabın içerisine batırın. Tavukları sosun içerisine teker, teker alıp ızgara da veya yanmaz bir tavanın içerisinde pişirmeye bırakın. Bütün tavuklar arkalı önlü pişme işlemini gerçekleştirdikten sonra servis tabağının üzerine alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Göğsü yemeği malzemeler
Mantarlı Tavuk Göğsü yemeği nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve yanmayan bir tavanın içerisinde yağ ile kendini bırakana dek kavurun. Ardından zar şeklinde doğranmış havuçlar ile küp şekilde doğranmış Tavuk Göğüslerini ilave edin ve diriliğini kaybedene dek kavurun. Havuçların sertliği giderilinceye dek yemeği ocağın üzerinde kısık ateşte harmanlamaya devam edin. Ocakta pişmekte olan yemeğin içerisine kırmızı toz biber serpiştirin. Akabinde, kabukları soyulmuş ve kare şeklinde doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın. Salçayı az miktar su ile açın ve 1 diş sarımsakla birlikte yemeğin içerisine ekleyin.

Domatesler istenilen yumuşaklığı sağlayınca, hafif iri doğranmış mantarları ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirin, mantarlar suyunu verince sizde az miktar su ilavesi yapın. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat kadar pişirmeye bırakın. Yemek suyunu çekince servis için sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }