{ "title": "Tavuk Göğsü Tatlısı", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/tavuk-gogsu-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 08:32:30", "author": "Oray", "article": [ { "article": "
Tavuk Göğsü tatlısı, tam anlamıyla lezzet deposu! Oldukça hafif olması, lezzetinden ödün vermemesi ve tavuğun o orijinal lezzetinin damağa gelmemesi tatlıya olan bağımlılığı bir kat daha arttırıyor. Ancak bu tatlıyı yaparken dikkat edilmesi gereken birtakım püf noktalar var. İlk önce kullanılacak olan Tavuk Göğsü kesinlikle taze olmalı ve buzdolabında bekletilmiş Tavuk Göğsü kullanılmamalıdır. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tatlının el uğraştırıcı yanı tavukgöğsünün bol suda birkaç kere yıkanmasıdır. Bir de tavukgöğsünü bir gün önceden haşlarsanız işleme daha kolay başlarsınız.

Tavukgöğsü tatlısı malzemeler
Tavuk Göğsü tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak eğer Tavuk Göğsünü bir gün önceden haşlamamış iseniz, fazla geniş olmayan bir tencerenin içerisine alın ve iyice haşlayın. Akabinde haşlanmış Tavuk Göğsünü geniş bir kâsenin içerisine çıkartın ve elinizle iyice didin. Eğer tavuk çok güzel haşlanmış ise bu işlem daha başarılı ve pratik bir şekilde gerçekleşecektir. Haşlanmış ve didilmiş Tavuk Göğsünü kevgirin içerisine alın ve suyun altında bir müddet yıkayın. Ardından derin bir kabın içerisine çok soğuk su koyun ve dittiğiniz tavukları suyun içerisine alın. Tavuğunuzu defalarca soğuk su dolu kaba alın ve her seferinde elinizle sıkıp çeşmenin altında yıkayın. Bu işlemi yaklaşık beş, altı kez tekrar edin.

Sonrasında geniş bir tencere alın ve içerisine sütü boca edin ve kaynaması için ocağın altını orta ateşte açın. Kaynayan sütten bir bardak kadar alın ve ayrı bir kâsenin içerisine aktarıp tavukgöğüsleri ile sütü buluşturun. Bir karıştırıcı yardımıyla süt ile tavukgöğsünü yaklaşık 20 dakika kadar çırpın. Çırptığınız bu karışımı süt olan tencereye aktarın ve tahta kaşıkla sürekli ezerek pişirme işlemine devam edin.

Çukur bir karıştırma kabının içerisine suyu, nişastayı ve pirinç ununu ekleyin iyice çırparak bütün malzemeyi pürüzsüz oluncaya dek karıştırın. Ardından tencerenin içerisine çok ince bir kıvamda dökün. Yalnız dökerken hızlı, hızlı karıştırın ve pütür olmasını önleyin.

Ardından tencereye şekeri ve vanilyayı ekleyin yaklaşık 10-15 dakika kadar da bu şekilde pişirin. Sakız kıvamı alıncaya dek kaynatma işlemine devam edin. İstenilen kıvamı elde edilince tencereyi ocağın üzerinden alın ve hafif ıslatılmış tepsinin içerisine Tavuk Göğsütatlısını dökün. Tatlıyı ilk önce tezgâhın üzerinde bir müddet bekletin ve ılımasını sağlayan. Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun. Soğumuş ve yeteri kadar dinlenmiş olan Tavuk Göğsütatlınızı servis için sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }