{ "title": "Sütlü Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/sutlu-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 07:16:13", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Sütlü Tavuk Göğsü, tarifi benim en çok sevdiğim sütlü tatlılar arasında yer alıyor. Her zaman misafirlerime sütlü tavuk göğsü nü tercih ediyorum. Üstelik onlarda sürekli bana geldiler zaman bu tatlıyı ister. Özellikle çocuklar bu sütlü tatlıyı çok seviyor. Hele sıcak yaz günlerinde gerçekten insanın içini soğutup serinletiyor. Bu tarifi isterseniz sütlü isterseniz de kakao ekleyip kakaoluda yapabilirsiniz. Hatta içine ceviz veya fındık koyarsanız süper oluyor en azından ben çok yakıştırıyorum. Üstelik az zahmetle yapılıyor ve hiç zaman kaybettiriyor habersiz gelen misafirlerinize hemen hazırlayıp misafirlerinize güzel bir tabak çıkarabilirsiniz. Hemde günlük hayatta evde olan malzemelerle rahatlıkla zorlanmadan yaparsınız. Dilerseniz be kolay, hesaplı, sağlıklı, besleyici ve lezzetli olan bu sütlü tavuk göğsünün tarifini sizlerle paylaşalım. Hemen not almalı ve hemen yapıp tadına bakmalısınız. İşte sütlü tavuk göğsünün tarifi.

Sütlü tavuk göğsünün tarifi için gerekli malzemeler
Sütlü tavuk göğsü nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Daha sonra tencerenin içine tereyağı veya margarini koyun ve eritin. Eridikten sonra üzerine unu koyup bir güzel kavurun. İyice karıştırın karıştırın ki her tarafı eşit miktarda kavrulsun. Unu tereyağında kavurmanın sebebi undaki çiğ kokusunun yerken ağza gelmemesi içindir. Neyse unu kavurduktan sonra üzerine şekeri ve ardından da sütü döküp hızlı bir şekilde karıştırın. Topak kalmaması için bir sure karıştırın. Bir blenderden yardım alarak da karıştırabilirsiniz. Sürekli olarak karıştırarak pişirmeyi bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve üzerinden alın. Daha sonra bir fırın tepsisine veya bir borcamı ıslatarak veya Hindistan cevizi serperek tepsiye üzerine pişirdiğimiz sütlü tavuk göğsünü dökün. Tepsiyi ıslatmasının sebebi veya Hindistan cevizi serpmenin, tepsiye yapışmasını önlemek amacıyla önerilir. Eğer Hindistan cevizi yoksa pötibör bisküvi de ufalayıp serebilirsiniz. Sütlü tavuk göğsünü serdikten sonra biraz sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve buzdolabına kaldırın. Soğuması için yaklaşık olarak 1 saat beklememiz yeterli olacaktır. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edebilirsiniz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve servis tabağına alın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }