{ "title": "Soslu Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/soslu-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 11:45:29", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Soslu Tavuk Göğsü: ağırlıklı olarak ızgaralar için hazırlanır. Ama tavada ya da fırında pişirildiğinde de çok leziz bir yemektir. Sos hazırlamanın profesyonel ahçıların yöntemindeki püf noktasının, süt olduğunu düşünüyorum. Çünkü süt tavuk etine hem lezzetini hem de kıvamını verir. Tavuk sosunda sütün yerine yoğurt kullanıldığı zaman bazı durumlarda sosun ekşi olmasına sebep olabiliyor. Sütte ise böyle bir ekşime olmuyor. Yine de herkesin damak tadı farklıdır. Her ikisi de ayrı ayrı olmak üzere kullanılabilir.