{ "title": "Soslu Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/soslu-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 11:45:29", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Soslu Tavuk Göğsü: ağırlıklı olarak ızgaralar için hazırlanır. Ama tavada ya da fırında pişirildiğinde de çok leziz bir yemektir. Sos hazırlamanın profesyonel ahçıların yöntemindeki püf noktasının, süt olduğunu düşünüyorum. Çünkü süt tavuk etine hem lezzetini hem de kıvamını verir. Tavuk sosunda sütün yerine yoğurt kullanıldığı zaman bazı durumlarda sosun ekşi olmasına sebep olabiliyor. Sütte ise böyle bir ekşime olmuyor. Yine de herkesin damak tadı farklıdır. Her ikisi de ayrı ayrı olmak üzere kullanılabilir.

Soslu tavuk göğsü hazırlamak için gerekli malzemeler
Soslu Tavuk göğsü nasıl yapılır?

Tavuk yemeğimiz için ilk önce sosun hazırlanması gerekmektedir. Bunun için derin bir kaba ihtiyacımız olacak, zeytinyağını sütü ve domates salçasını bu kapta karıştıralım. Sonra kuru soğanı su haline getirebilmek için rendenin en ufak yerinden yani noktalı olan bölümünden soğanı rendele yelim. Kuru soğanın su haline getirmek önemlidir. Yoksa sosun içerisinde tane tane görünmeleri hoş olmaz. Sarımsakları da ezdikten sonra sosun içerisine katalım. Baharatları göz kararı ile birer çay kaşığı olacak şekilde katabiliriz. (Sade tavuk eti ile yapılan yemeklerde kekik olmazsa olmazdır. Bu sebepten damak tadına göre kekiği biraz fazla kullanabilirsiniz abartılı olmadan.) Tuzunu da ekledikten sonra hazırladığımız sosu varsa çırpıcı yardımıyla yoksa kaşıkla iyice karıştıralım. Tavuk göğüslerini parçalara ayırdıktan sonra başka bir kapta sosun içerisine yatırıp kapağını kapatalım. Sosunu çekmesi için en az 3 saat olacak şekilde buzdolabında bekletelim. Hazırladığımız tavuğu ızgarada fırında ya da tavada pişirerek sunum yapabiliriz. Izgarada yapacaksa yanında biber közlemeyi unutmayın.

Afiyet olsun.
" } ] }