{ "title": "Rulo Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/rulo-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 00:15:00", "author": "Mebsude", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü en sevilen sütlü tatlı tariflerinden birisidir. Tavuk göğsü içeriği aynı olsa da farklı şekillerde yapılabilir. İçerisine koyulan malzemelerin çeşidine göre isim alır. Tavuk göğsü rulo şeklinde sarılarak içerisine ceviz veya mevsim meyveleri de koyulabilir. Rulo tavuk göğsü sütlü bir tatlı olması sebebiyle hafif ve kalori değeri düşük bir tatlıdır.

Rulo Tavuk Göğsü Malzemeleri
Rulo Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içerisine tereyağı koyulup un eklenerek karıştırılır ve un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt ekleyerek bir taraftan da karıştırılır. Un topaklanma yapmaması için ocaktan indirip, vanilya eklenerek karıştırıcı ile çırpılır ve toz şeker koyulur. Daha sonra tekrar ocağa alınıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır.

Dikdörtgen bir tepsi veya borcam tepsiye yağlı pişirme kâğıdı serilerek üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi serpilir. Daha sonra da üzerine pişirilen tavuk göğsü dökülüp eşit bir şekilde yayılır. Tavuk göğsü soğuyunca, yağlı kâğıt döndürülerek rulo şeklinde sarılır. Sarıldıktan sonra yağlı kâğıt ile üzeri kapatılarak buzdolabına alınır.

Eğer vakit varsa buzdolabında bir gece dinlendirilir. Ancak 3-4 saat bekletmek de yeterli olabilir. Servis yapılacağı zaman yağlı kâğıt açılıp 4-5 cm. Aralıklarla kesilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }