{ "title": "Pirinç Unlu Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/pirinc-unlu-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 01:17:29", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Pirinç unlu tavuk göğsü, Pirinç unlu tavuk göğsü hafifliğiyle bilinen tatlılar arasında yer almaktadır. Herkes tarafından sevilen ve beğenilen bir lezzettir. Eşsiz bir tada sahiptir ve hafif bir tadı vardır. Evde kendi mutfaklarınız da rahatça hazırlayabileceğiniz bir tatlı türüdür. Yemeklerden sonra ailenize sunum yapabileceğiniz bir tatlı çeşididir. Özellikle çocukların sevdiği ve hayır diyemediği pirinç unlu tavuk göğsü besleyici özelliğiyle de bilinmektedir. Çocuklarınıza kendiniz hazırlayarak yaptığınız için gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Yaz aylarında genellikle misafir alımlarında yapabileceğiniz en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Ülkemizde hemen hemen kimse pirinç unlu tavuk göğsünü hayır diyemez. Sizde misafirlerinize ağırlık vermeyen hafif bir tatlı türü ikram etmek istiyorsanız pirinç unlu tavuk göğsünü tercih edebilirsiniz. Pratik ve kolay yapılmaktadır. Yaklaşık yarım saat içerisinde hazırlanabilen bir tatlıdır. Ailenize, eşinize, dostlarınıza ve çocuklarınıza yemek öğünü sonrasında ufak bir tatlı sürprizi yapmak istiyorsanız pirinç unlu tavuk göğsünü mutlaka denemelisiniz.

Pirinç unlu tavuk göğsü için gerekli olan malzemeler
Altı için gerekli olan malzemeler
Pirinç unlu tavuk göğsü nasıl yapılır?

Orta boy bir bir tencere içerisine margarini ekleyin ve tencereyi ocak üzerine koyup altını açın. Margarini yakmadan kısık ateşte karıştırarak eritin. Eriyen margarin içerisine unu ekleyin ve devamlı karıştırarak 1-2 dakika karıştırın. Sonrasında çırpacağı elinize alarak bir taftan yavaş yavaş sütü kavrulan un içerisine katın bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın. Bu işlem kremanın topaklanmaması için yapılmaktadır. Sonra karışımın içine toz şekeri ilave edin. Şekeri ilave ettikten hemen sonra vanilyayı ilave edin karışım kaynayınca ocağın altını kapatın ve ara ara karıştırın. Biraz krema kaynama sıcaklığını yitirince henüz sıcakken karışım içerisine pirinç ununu ekleyin. Blender ile 10 dakika kadar çırpın. Artık krema hazır. Tavuk göğsünü hazırlayacağınız borcamı alın ve dibine pötibör bisküvileri ufalayın. Pötibör bisküvilerin ufalanması hem tavuk göğsüne lezzet verir hem de dibine yapışmasına müsaade etmez. Borcam dibine ufalanan bisküviler üzerine hazırlanan tavuk göğsü kremasını dökün ve iyice yayın. Daha sonra tarçın ve dövülmüş fındığı pirinç unlu tavuk göğsü üzerine serpiştirin. Sonra tavuk göğsünü buzdolabına koyarak 1 saat bekletin. İyice soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Pirinç unlu tavuk göğsü hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }