{ "title": "Patatesli Tavuk Göğsü Yemeği", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/patatesli-tavuk-gogsu-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 13:44:15", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Patatesli tavuk Göğsü yemeği, Patatesli tavuk göğsü yemeği, pirinç pilavı ve ayranla birlikte sunum yapıldığında çok beğenilen bir yemektir. Patatese kıymadan ziyade tavuk eti daha çok yakışır, daha lezzetli olur. Yine de herkesin damak tadı farklıdır. Acılı sevenler için Arnavut biberiyle pişirilebilir tabi çocukların acı yemediklerini unutmamak lazım. Şimdi yemeğimizin tarifine geçelim.

Patatesli tavuk göğsü için gerekli olan malzemeler
Patatesli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüslerini alıp kuşbaşı şeklinde küçük küçük doğruyoruz. Patatesleri soyduktan sonra kara şeklinde doğrayarak yıkanması için su dolu bir kata bekletiyoruz. Yemek pişireceğimiz tavayı ocakta ısıtıyoruz içerisine doğradığımız tavuk etlerini bırakarak kendiliğinden sulanması için kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Bu arada bizde kuru soğanları soyup ince ince yemeklik olarak doğruyoruz. Tavuk kendi suyunu çektikten sonra sıvı yağını ve doğradığımız soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Domates salçasını, ezilmiş sarımsakları, baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz. Kekik tavuklu yemeklere çok yakıştığından biraz fazla kullanabilirsiniz. Çok az su ekleyerek sulandırıp ocağın altını kapatıyoruz.

Kenarda bekleyen patatesleri süzgeçten geçirerek suyunu süzüyoruz. Hazırladığımız tavuklu sos ile patatesleri harmanlayarak fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırının içerisinde ayrı bir yerde sivri biberlerimizi közleyebiliriz, bunun için fırını ilk olarak ısıtırken biberleri de içine koyabiliriz. Yemek piştikten sonra servis tabaklarına alıp üzerine közlenmiş biberleri dizerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }