{ "title": "Oktay Usta Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/oktay-usta-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 20:25:09", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Tavuk Göğsü, ananelerimiz meşhur sütlü tatlılar arasında yer almakta. Küçükken bayramlarda ananelere el öpmeye gidildiğinde tavuk göğsü ikram edilirdi ve kız torunlarına basit olduğu için ilk olarak tavuk göğsü nasıl yapıldığı öğretilirdi. Gün geçtikçe tavuk göğsü çeşitleri artmaya başladı. Bunların arasında Oktay usta tavuk göğsü yer almakta.

Dışarıda yapılan sağlıksız tatlılar yerine ev yapımı Oktay usta tavuk göğsü tüketilmesi daha iyidir. Yapımı oldukça basit ve pratik bir sütlü tatlıdır. Diyet yapanlar da gönül rahatlığı ile Oktay usta tavuk göğsü yiyebilirler.

Oktay Usta Tavuk Göğsü Malzemeleri
Üzeri için
Oktay Usta Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine tereyağını koyup orta ateşte erimeye bırakıyoruz. Eriyen yağın üzerine un ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Un pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edip unun topaklanma olmasın diye hızlı hızlı karıştırıyoruz. Süt ekledikten sonra şeker ekleyip orta ateşte muhallebiyi pişirmeye bırakıyoruz. Muhallebi dana gözü gibi kaynama başladıktan sonra ocak da indirin vanilyayı ilave edin karıştırın ve 1 -2 dakika muhallebinin buharı çıkana kadar bekleyin daha sonra bir borcama boşaltın ve buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Soğumuş olan muhallebiyi dolaptan çıkarın üzerine toz tarçın gezdirin. Oktay usta tavuk göğsü hazır istediğiniz şekilde dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }