{ "title": "Nişastalı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/nisastali-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 07:02:42", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Nişastalı Tavuk Göğsü, Birçok kişi yemek sonrasında tatlı yemek ister ancak kilo almak istemez. Bilindiği gibi sütlü tatlılar, protein ve kalsiyum kaynağıdır ve şuruplu hamurlu tatlılar kadar şişmanlatma özelliğini yoktur. Türk mutfaklarında her zaman önemli bir yere sahip olmuş olan sütlü tatlıların en güzeli olduğunu düşündüğüm nişastalı tavuk göğsüdür. Canınız tatlı bir şeyler yemek istediğinde hem oldukça hafif hem de bir o kadar lezzetli olarak tüketebileceğiniz harika bir tarif olan nişastalı tavuk göğsünü mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İnanılmaz lezzete sahip olan bu tarifin yapılışı da oldukça kolay. Aniden gelen misafirinize kolaylıkla yapabileceğiniz ve çocukların da oldukça severek tüketeceğini düşündüğüm nişastalı tavuk göğsünü hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Nişastalı tavuk göğsü malzemeleri
Üzeri için
Nişastalı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir borcamın zeminine kakaolu bisküviyi yan yana dizin. Daha sonra bir tencerenin içerisinde 1 yemek kaşığı margarini erittikten sonra üzerine un ve nişastayı da ekleyip unun kokusu gidene kadar hafif bir şekilde kavurduktan sonra bir yandan tencereyi karıştırmaya devam ederken bir yandan da tencerenin içerisine süt ilave edip çırpma teli ile sürekli kaynayıp katı bir kıvama gelene kadar karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde bir paket vanilyayı da ilave edip tencereyi ateşten alın ve içerisine bir paket toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırptıktan sonra zeminine kakaolu bisküvi dizdiğiniz borcamın üzerine nişastalı tavuk göğsünü dökün. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp yaklaşık 4-5 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine süzgeç yardımı ile tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }