{ "title": "Mantarlı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/mantarli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 21:06:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mantarlı Tavuk Göğsü, tavuk göğsü genellikle tek olarak pişirildiği zaman hem çok lezzetsiz hem de sert bir et haline geliyor. Ancak tavuk göğsünü yumuşatarak pişirmesi için eklenen malzemeler hem daha çok lezzetli olmasına yardımcı olurken, aynı zamanda yumuşacık bir et yemenizi sağlamaktadır. Mantar özellikle kırmızı ette bulunan protein ile aynı eş değerdedir ve sağlık için mutlaka mantar tüketilmesi gerekmektedir. Mantar ve tavuk göğsü birbiri ile muhteşem lezzet yakalayan iki besin maddesidir. Kısacası mantarsız tavuk düşünülemez, tavuksuz da mantar düşünülemez. Tabi ki hem tavuk hem de mantar kendi başlarına çok lezzetli yemek oluyor, ancak damak zevki uyumuna bu kadar hitap eden başka ikili bir yoktur. Özellikle çocukların sağlığı açısından faydalı olan mantar en az haftada bir defa tüketilmelidir. Bu arada mantarlı tavuk göğsünü hem yetişkinler hem de çocukların en çok severek yediği yemeklerden birisidir.