{ "title": "Mantarlı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/mantarli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 21:06:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mantarlı Tavuk Göğsü, tavuk göğsü genellikle tek olarak pişirildiği zaman hem çok lezzetsiz hem de sert bir et haline geliyor. Ancak tavuk göğsünü yumuşatarak pişirmesi için eklenen malzemeler hem daha çok lezzetli olmasına yardımcı olurken, aynı zamanda yumuşacık bir et yemenizi sağlamaktadır. Mantar özellikle kırmızı ette bulunan protein ile aynı eş değerdedir ve sağlık için mutlaka mantar tüketilmesi gerekmektedir. Mantar ve tavuk göğsü birbiri ile muhteşem lezzet yakalayan iki besin maddesidir. Kısacası mantarsız tavuk düşünülemez, tavuksuz da mantar düşünülemez. Tabi ki hem tavuk hem de mantar kendi başlarına çok lezzetli yemek oluyor, ancak damak zevki uyumuna bu kadar hitap eden başka ikili bir yoktur. Özellikle çocukların sağlığı açısından faydalı olan mantar en az haftada bir defa tüketilmelidir. Bu arada mantarlı tavuk göğsünü hem yetişkinler hem de çocukların en çok severek yediği yemeklerden birisidir.

Mantarlı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
Mantarlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Ardından derin tencerenin içerisine sıvı yağ koyduktan sonra ısıtalım ve doğranmış kuru soğanı içine atarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra havuçları ister küp şeklinde, isterseniz halka şeklinde doğrayarak kavrulan soğanın içine ilave edin ve sertliği geçip yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Kemiksiz tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayalım, kavrulan soğan ve havucun içerisine ilave ettikten sonra 5-10 dakika kavuralım. Ardından tavuğun içine kırmızı toz biberi ilave edip karıştıralım. Bu arada domatesin kabuklarını soyalım ve yemeklik küp gibi doğrayalım. Daha sonra tavuğun içine sarımsakları incecik doğrayıp ekleyin, doğradığınız domatesleri, salçayı ve tuzunu ilave edip iyice harmanlayarak karıştıralım. Domatesler tavuğun içinde iyice eriyene kadar arada karıştırarak pişirin. Bu arada mantarları güzelce yıkadıktan sonra kesme tahtasında orta büyüklükte olacak şekilde doğrayalım. Mantarları da tavuğun içine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra suyunu bırakacaktır. Buna göre göz kararı az miktarda su ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım ve mantarlı tavuk göğsünü pişmesi için yarım saat bekleyelim. Yarım saat sonra mantarlı tavuk yemeği servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }