{ "title": "Krem Şantili Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/krem-santili-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 17:51:51", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Krem Şantili Tavuk Göğsü, yapılışı biraz zahmetli olsa da sunumu ve lezzeti çok güzel bir tatlıdır. Özel günlerde kabul günlerinde veya yaz akşamlarında akşam yemeklerinden sonra güvenle sunulabilir. Şekli ve lezzeti sayesinde çocukların severek yiyebileceği besleyici bir tatlıdır. Bazı hanımların tavuk göğsü sarması dediği bu tatlı hem göze hem de mideye hitap eder. Evde bulunan malzemelerle yapılabilecek bu tatlıyı güvenle sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Krem Şantili Tavuk Göğsü İçin Malzemeleri
Krem Şantili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile iyice katılaşana kadar çırpalım ve buzdolabında iyice soğutalım. Muhallebiyi hazırlamak için süt derin bir tencereye alınır ve içine sırası ile nişasta, un ve şeker eklenir kaynayıp katılaşıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Katılaşmaya başladığı anda ocağın altı kısılır ve birkaç dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılınca muhallebiye vanilya, tereyağı ve tavuk göğsü eklenir ve mikserin önce yavaş sonra hızlı devri ile göz göz olana kadar çırpılır. Bir fırın kabının içi streç film ile kaplanır ve hazırlanan muhallebi buraya ince bir şekilde olacak halde dökülür ve üzeri bir bıçak ya da spatula yardımı ile düzeltilir. Muhallebi mutlaka iyice soğutulmalıdır aksi halde krem şanti üzerine eklenince erimeye başlayabilir. İyice soğuyan muhallebinin üzerine soğuk krem şanti ince bir hat halinde sürülür ve bütün yüzeye ince çekilen ceviz serpilir. Kalın şeritler halinde kesilerek rulo şeklinde bükülür ve bir kaba alınır. Tekrar buzdolabına koyulup iyice soğutulur ve soğuk servis edilir. İstenilen sos ile servis etmek mümkündür.

Afiyet Olsun.
" } ] }