{ "title": "Kadayıf Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/kadayif-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 05:34:34", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Kadayıf Tavuk Göğsü, çok lezzetli ve bir o kadar pratik bir tatlıdır. Hem yapan hem yiyen insan için mükemmel ve hafif bir tatlıdır. Yaz aylarında akşam yemeklerinin ardından tüketilebilecek hazmı kolay ve hafif bir tatlı olduğu için sıkça tercih edilir. Çocukların ve büyüklerin severek yiyebileceği ve özel günlerde çay saatlerinde kabul günlerinde severek yapılan ve servis edilen bir tatlıdır. Lezzeti ve sunumu ile mutlaka yaptığınız zaman övgüleri üzerinizde toplayacağınız ve severek yiyeceğiniz bir tatlı tarifidir.

Kadayıf Tavuk Göğsü Malzemeleri
Kadayıf Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfı kavurarak başlayalım. Kadayıf derin bir tava içine alınır ve içine bir su bardağı toz şeker eklenir. Sürekli karıştırarak şeker eriyene ve kadayıfın rengi sütlü kahveye dönene kadar kızartılır ve soğuması için tavadan başka bir kaba alınır. İçine iri çekilmiş ceviz eklenir ve karıştırılır.

Muhallebisini yapmak için, süt derin bir tencereye alınır. Sütün içine nişasta, un, bir su bardağı toz şeker eklenir ve kaynayana ve katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Katılaşmaya başladığı anda ocağın altı kısılır ve birkaç dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılınca muhallebiye tavuk göğsü, tereyağı ve vanilya eklenir ve mikserin önce düşük daha sonra yüksek devri ile göz göz olana kadar yaklaşık beş dakika çırpılır. Çırpıldıktan sonra üzeri kabuklanmasın diye yaklaşık beş dakika sürekli karıştırarak soğuması sağlanır. Cam bir kap içine kavrulup ceviz ile karıştırılan kadayıfın yarısı dökülür ve tüm zemine eşit olacak şekilde dağıtılır. Hazırlanan muhallebi kadayıfların üzerine dökülür ve bir kaşığın tersi ile üzeri düzeltilir. Kalan kadayıflar da muhallebinin üzerine dökülür ve buzdolabında iyice soğutulur. Soğuk servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }