{ "title": "Izgara Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/izgara-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 01:47:53", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Izgara Tavuk Göğsü, tavuk göğsü tavuğun en çok protein içeren ve en yağsız bölümüdür. Sporcu beslenme düzeninde ve diyet listelerinde önemli bir yeri vardır. Fakat doğru pişirme yöntemi kullanılmadığı zamanlarda kupkuru ve lezzetsiz bir ete dönüşür. Yanlış pişirme yöntemleri nedeniyle genellikle herkes tavuk göğsüne ön yargılı yaklaşır. Pişirme öncesinde ve sonrasında uygulanacak bazı püf noktaları sayesinde sulu ve lezzetli ızgara tavuk göğsü yapılabilir. Tavuk göğsü çiğ haldeyken ufak müdahalelerle hem lezzet katılır hem de daha yumuşak olması sağlanabilir. Bunun için tavuk göğsünün üzerine çok derin olmayan çizikler atılabilir. Bir de pişirmeden en az 1 saat önce çeşitli malzemelerle marine edilmesi gerekir. Örneğin yoğurt, yoğurt suyu veya kefir gibi süt ürünleri tavuk etinin yumuşamasında önemli rol oynar. Bu süt ürünlerinden biri kullanılarak ayrıca damak zevkine göre farklı baharatlarla çeşitlendirilerek soslar hazırlanabilir. Örneğin ada çayı, biberiye, kekik, öğütülmüş karabiber kullanılabilir. Eğer kilo problemi yaşanmıyorsa sosların içerisine zeytinyağı da katılabilir. Tercihe göre hardal ve sirke ya da soya sosu da kullanılabilir. Ayrıca tavuk göğsünün üzerine çok derin olmayan çizikler atılmalıdır. Bu sayede hazırlanan sosun lezzeti tavuğun içine geçecektir. Akşam ve öğlen yemeklerinde tercih edilebilir. Yanında ister salata, haşlanmış sebze, patates kızartması ile ister makarna ya da pilavla sunumu yapılabilir.

Izgara Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Izgara Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Izgara tavuk göğsü tarifinde tavuklar öncelikli olarak marine edilmelidir. Bunun için soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Daha sonra rendenin ince tarafıyla rendelenir. Soğanın fazla suyu avuç içinde sıkılarak derin bir karıştırma kabına alınır. Soğanların üzerine süt, zeytinyağı ve salça da eklenerek tüm malzemeler tel çırpıcı ile iyice çırpılır. Son olarak sosun içine tuz ve baharatlar da ilave edilir. Tercihe göre baharatlar değiştirilebilir. Acı severler sosun içerisine çok ince şekilde kıyılmış chili biberi de ekleyebilir. Tavuk göğsü sosa yatırılmadan önce üzeri çok derin olmayacak şekilde çizilir. Karıştırma kabına alınan tavuklar sosa bulanır. Tavukların her tarafının soslanmasından emin olunmalıdır. Karıştırma kabının üzeri streçlenerek tavukların dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan tavuklar ister elektrikli ızgarada ister grill tavada pişirilebilir. Tavuk göğsü yağsız bir et olduğu için kurumaması için tavaya mutlaka yağ eklenmelidir. Tavuğu tavaya koymadan önce tavanın yüksek ateşte iyice ısınmış olması gerekir. Bu sayede tavukların dış dış yüzeyi hızlıca pişerek suyunu kaybetmeyecektir. Daha sonra tavanın ısısı orta ateşe doğru düşürülerek tavuk göğsü çevrile çevrile pişirilmelidir. Tavukların her tarafı eşit miktarda pişince tava ocaktan alınır. Servis tabağına konulan ızgara tavuk göğsü sunum için hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }