{ "title": "Izgara Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/izgara-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 01:47:53", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Izgara Tavuk Göğsü, tavuk göğsü tavuğun en çok protein içeren ve en yağsız bölümüdür. Sporcu beslenme düzeninde ve diyet listelerinde önemli bir yeri vardır. Fakat doğru pişirme yöntemi kullanılmadığı zamanlarda kupkuru ve lezzetsiz bir ete dönüşür. Yanlış pişirme yöntemleri nedeniyle genellikle herkes tavuk göğsüne ön yargılı yaklaşır. Pişirme öncesinde ve sonrasında uygulanacak bazı püf noktaları sayesinde sulu ve lezzetli ızgara tavuk göğsü yapılabilir. Tavuk göğsü çiğ haldeyken ufak müdahalelerle hem lezzet katılır hem de daha yumuşak olması sağlanabilir. Bunun için tavuk göğsünün üzerine çok derin olmayan çizikler atılabilir. Bir de pişirmeden en az 1 saat önce çeşitli malzemelerle marine edilmesi gerekir. Örneğin yoğurt, yoğurt suyu veya kefir gibi süt ürünleri tavuk etinin yumuşamasında önemli rol oynar. Bu süt ürünlerinden biri kullanılarak ayrıca damak zevkine göre farklı baharatlarla çeşitlendirilerek soslar hazırlanabilir. Örneğin ada çayı, biberiye, kekik, öğütülmüş karabiber kullanılabilir. Eğer kilo problemi yaşanmıyorsa sosların içerisine zeytinyağı da katılabilir. Tercihe göre hardal ve sirke ya da soya sosu da kullanılabilir. Ayrıca tavuk göğsünün üzerine çok derin olmayan çizikler atılmalıdır. Bu sayede hazırlanan sosun lezzeti tavuğun içine geçecektir. Akşam ve öğlen yemeklerinde tercih edilebilir. Yanında ister salata, haşlanmış sebze, patates kızartması ile ister makarna ya da pilavla sunumu yapılabilir.