{ "title": "Haşlanmış Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/haslanmis-tavuk-gögsu.jpg", "date": "20.01.2024 03:11:54", "author": "Sedatiryakioğlu", "article": [ { "article": "Haşlanmış Tavuk Göğsü, Haşlama olarak sıkça tercih edilir. Bütün evlerde ve oldukça da vitaminli hal alır eğer içine havuç, patates eklerseniz sulu, doyurucu bol bol rahatlıkla tüketebileceğiniz yemek türüdür. Sağlık açısından da faydalı rejim, pehriz yapanların asla vazgeçemeyeceği enerji veren besleyen gerek içindeki beyaz et tavuk ve sebzelerde eklenirse isteğe göre enfes bir lezzet ortaya çıkacaktır. Tavuk etinizi de tıpkı diğer et türleri gibi kendi kasabınızdan almaya özen gösterin veya market gibi kasap bölümlerinden alıyorsanız ise mutlaka tavuğun raf ömrüne, son kullanma tarihine dikkat edin alırken ve özellikle haşlama yapacağınız göğüs kısmını isteğinize göre kemikli ya da kemiksiz tercih edebilirsiniz.

Haşlama Tavuk Göğsü Malzemeleri
Haşlanmış Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Derin büyük bir tencere veya düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Acil bir yemek ise düdüklü tencereyi seçebilirsiniz. Zaman açısından hızlı pişecektir. Zaman sıkıntınız yoksa normal orta boy derin tencere kullanmanız yeterli olacaktır. Tavuk göğsünü üç dört parçaya bölerek ilk önce güzelce yıkayınız. Sonra üzerini geçecek kadar su ile doldurun tencereyi ortalama 4-5 su bardağı su ve aygazın üzerine koyup bir iki taşım kaynamaya bırakın hafif kaynadıktan sonra içine zeytinyağı ve kuru soğanı soyup ikiye bölerek haşlama suyunun içine ekleyiniz. Kaynarken tuz ve karabiber de isteğe göre ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya pişmeye bırakınız. Tavuğun haşlanması çok uzun sürmeyecektir arada çatal yardımı ile kontrol etmeyi unutmayınız. Minik bir not isteğe göre içine havuç, patates ikiye bölerek atabilirsiniz. Oldukça tat verecektir bir de yanında pirinç pilavı ile sunum yaparsanız mükemmel olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }