{ "title": "Gerçek Tavuk Göğsü Tatlısı", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/gercek-tavuk-gogsu-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 10:47:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Gerçek tavuk göğsü tatlısı, yalancısı diye bildiğimize göre daha zorlu yapılsa da tadı bir harika oluyor. Tavuk göğsünün tatlı için hazırlanması biraz uzun sürüyor. Ancak sonunda emeklerinize değdiğiniz sizde göreceksiniz. Tatlılarda en önemli detay kıvamının yakalanmasıdır. Gerçek tavuk göğsü tatlısı da bunlardan biri Tatlının ne fazla koyu olması ne de sulu olması gerekir. Bir de lezzetini tam kıvamında yaparsanız, tadına doyum olmaz. Bu tatlının lezzeti yalancı diye yaptığımıza benzemez. Taze tavuk göğsü tatlının içinde harika bir tada neden olur. Bu yüzden evde dondurulmuş olarak bulunan tavuk göğsü ile bu tatlıyı yapmaya kalmayın. Taze olanı tel tel tatlının içinde dağılır. Yediğinizde hiç anlamazsınız bile. Bunlara dikkat ettiğinizde lezzetli bir gerçek tavuk göğsü tatlısı yapabilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa, hemen işe girişelim. Hepinize kolay gelsin.

Gerçek tavuk göğsü için gerekli malzemeler
Gerçek tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır?

Emin olduğunuz bir kasaptan aldığınız taze tavuk göğsünü bol suyla yıkayarak, kokusundan arınmasını sağlayın. Tencereye biraz su koyarak, tavuk göğsünü orta ateşte haşlamaya başlayın. Daha sonra süzgece alarak, tavuk göğsünün soğumasını sağlayın. Ardından tavuk etinin didikleyerek parçalara ayırın. Bunları elinizle ovuşturup, soğuk suyla yıkayın. Tavuk etlerini daha sonra soğuk suda en az 20 dakika kadar bekletin. Sonra suyunu süzün ve tekrar soğuk suda 20 dakika bekletin. Gerçek tavuk göğsü tatlısının en zorlu aşaması budur. Aynı şekilde en az 4-5 defa tavukları soğuk suda bekleteceksiniz. En son olarak soğuk suya koyarak, bir gecede buzdolabında tutacaksınız. Sonra birkaç defa sudan geçirip, etlerin suyunu sıkarak bir kâseye alabilirsiniz.

Tavuk göğsüne suyu ve sütü ilave edip, bunları karıştırıcı yardımıyla çırpın. Malzemeyi tencereye alarak, kısık ateşin üzerinde yaklaşık 15-20 dakika sürekli kaşıkla döverek ağır ağır pişirin. Başka bir yerde pirinç unu, malzeme listesindeki suyu ve nişastayı karıştırıp, çırpın. Ocakta pişen karışımı alıp, bu malzemeyi yavaşça içine karıştırın. Malzemeleri iyice özdeşleşsin. İçine toz şekeri de ilave edin ve 15 dakika kaşıkla döverek pişirin. Bu aşamada tatlı sakız gibi olacaktır. Ocaktan alarak içine vanilyayı koyun. Bunu borcamın içine boşaltın. En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz, gerçek tavuk göğsü tatlısı servis için hazır olacak. Üzerine tercihinize göre tarçın, Hindistan cevizi, iç ceviz gibi malzemeler koyarak, dilimler halinde ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }