{ "title": "Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/gercek-tavuk-gogsu-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 18:16:56", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Gerçek tavuk göğsü, tavuk etiyle hazırlanan ve etin tadının çok hafif anlaşıldığı bir tatlıdır. Bu tatlıya hemen hemen herkes bayılarak yemektedir. Hem lezzetli hem de yapılması sanıldığı kadar zor değildir. Yapılmasında tek püf nokta tavuk göğsünün taze olması ve bir gün öncesinden haşlarsanız yapacağınız zaman size kolaylık sağlamaktadır. Sise gerçek tavuk göğsünün tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Gerçek tavuk Göğsü için Gerekli Malzemeleri
Gerçek tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tavuk Göğsünü iyice yıkayıp, tencerede üstünü geçecek kadar su ekleyelim. Tavuk haşlanınca ince ince didikleyelim. Derin bir tencereye sütü, nişasta, un ve toz şekeri ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca vanilya ve margarini de ilave edelim. Margarin eridikten sonra biraz sıcaklığı geçtikten sonra krem şantiyi mikserle çırpıyoruz. Çırptıktan sonra didiklediğimiz tavukları da ilave edelim. 6 dakika kadar mikserle çırpalım. Hazırladığımız gerçek tavuk göğsünü hafif ıslattığımız tepsi ya da borcamın içerisine eşit bir şekilde yayalım. Gerçek tavuk göğsümüzün sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Soğuyan gerçek tavuk göğsü servise hazırdır. Şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }