{ "title": "Galete Unlu Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/galete-unlu-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 16:04:57", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Tavuk Göğsü, tavuk kızartması oldukça lezzetlidir, ancak galeta unu ile hazırlandığında lezzet üstüne lezzet katmaktadır. Ayrıca galeta unu ile tavuk göğsü çok daha çıtır bir lezzette olmaktadır. Özellikle galeta unu ile pişirilen tavuklar hem daha çıtır hem de çok lezzetli olduğu bütün çocuklar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Galeta unlu tavuk göğsü oldukça besleyici bir yemektir, hatta çıtır olması ile damak zevkine, görsel olarak da göze hitap etmektedir. Çıtır tavuğu aslında hemen her yaştaki kişiler severek tüketir. Çoğunlukla çalışan hanımlar akşam yemeği hazırlama konusunda oldukça sıkıntı çekmektedir. Galeta unlu tavuk göğsü özellikle çalışan hanımlar için pratik olarak şipşak hazırlanan lezzetli ve çıtır bir lezzettir. Ayrıca galeta unlu tavuk göğsünün yanına patates kızartması ile müthiş bir ikili ve lezzet olmaktadır. Akşam yemeklerinde mutlaka bu mükemmel lezzete sofranızda yer vermelisiniz. Eğer sizde bu çıtır lezzeti denemek ve tadını merak ediyorsanız, tavuk göğsü, galeta unu ve yumurta üçlüsü ile hemen pratik olarak hazırlayabilirsiniz.

Galeta Unlu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Galeta Unlu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle kemikleri çıkarılmış olan tavuk göğsünü parmak kalınlığında jülyen olarak doğrayalım. Eğer tavuk göğsü buzdolabında ise buzu çözülmeden istenilen kalınlıkta kolaylıkla kesilebilir. Bu arada geniş bir tabağın içinde yumurtayı kıralım ve çırpalım. Başka bir tabağın içerisine jülyen kestiğimiz tavuk parçalarını alalım ve üzerine tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve kekiği ilave ederek tatlandırın. Ardından baharatlar ile tatlandırılan tavuk parçalarını önce yumurta sarısına ardından başka tabağa aldığımız galeta ununa batırıyoruz. Geniş bir teflon tavanın içerisine yeterli miktarda sıvı yağı koyduktan sonra tavuk parçalarının önce bir tarafını daha sonra diğer tarafını çevirerek nar gibi rengi dönünceye kadar kızartıyoruz. Kızarttığımız tavukları servis tabağına alıyoruz ve ardından servis için hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }