{ "title": "Fırında Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/firinda-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 09:03:02", "author": "Nariye", "article": [ { "article": "
Tavuk eti beyaz et grubundandır. Tavuk eti hafif olması dolayısıyla çok tercih edilen bir diyet yemeğidir. Özellikle tavuğun göğüs eti yağsız olduğundan yemeklere rahatlıkla koyulup her öğünde yenilebilir. Bu kadar hazmı kolay ve hafif bir eti bir de fırında yapılarak tam bir diyet yemeği hazırlamış oluruz.

Fırında Tavuk Göğsü Malzemeleri
Fırında Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tavuğun göğüs eti alınıp geniş bir tencere içerisine koyulur. Üstünü kapatacak kadar su ile orta hararetli ısıda kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp göğüs eti yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pişmesine yakın tuz eklenip yaklaşık beş dakika daha kaynatılır. Eğer tuzu erken eklersek et sertleşir daha geç pişer. Tavuğun göğüs eti haşlanınca küçük küçük doğranır veya didiklenir.

Patatesler soyulup nişastasının gitmesi için yıkanır. Daha sonra halka şeklinde dilimlere kesilir. Fırın tepsisi veya borcam tepsiye ilk olarak patatesler dizilerek yerleştirilir. Patateslerin üzerine haşlanıp doğranmış, göğüs eti dizilir. Çukur bir kâse içine zeytinyağı koyulup üzerine isteğe göre sevilen baharatlar eklenir. Baharatlar zeytinyağı ile karıştırılıp göğüs etinin üzerine dökülür. Aynı kâse içerisine domates salçası koyup üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenir. Eğer yemeği daha fazla sulu istersek su miktarı artırılabilir. Bu salçalı su karışımı da tepsiye yavaşça dökülür.

Daha önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Bu süre sonunda tepsi fırından çıkartılıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tepsi tekrar fırına koyulup kaşar peyniri kızarıncaya kadar bekletilir. Fırında tavuk göğsü sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }