{ "title": "Fırında Patatesli Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/firinda-patatesli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 19:29:13", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Fırında Patatesli Tavuk Göğsü, Fırında yapılan bütün yemekler bir harika oluyor. Zaten patatese ve tavuk müthiş bir ikili oluyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yemiş olduğu fırında patatesli tavuk göğsü yemeği oldukça sağlıklı, doyurucu, lezzetli ve bir o kadarda pratik bir yemek çeşididir. Özellikle de akşam yemeği olarak bence gayet uygun bir tariftir. İçinde hem patates ve hem de tavuk göğsü mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Oldukça besleyici olan bu tarifi yapmak için öncelikle soğanların ve patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Yine aynı şekilde yeşil biberi de uzun, uzun doğrayın. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Domateslerden iki tanesinin kabuğunu soyun ve rendeleyin arta kalanı da halka şeklinde doğrayın. Sonra bir kap içine yeşil biberi, patatesi, sarımsağı, soğanları ve rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin ve iyice harmanlayın. Patatesli karışımın üstüne tavuk göğsü etlerini ilave ederek iyice karıştırın ve fırın tepsisi içine dökün ve yayın. Daha sonra geniş bir kâse içerisine kekiği, kaynamış suyu, kimyonu, salçayı, pul biberi, sıvı yağını ve istediğiniz kadar tuzu koyarak iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz sosu tavuk göğsü ve patatesli karışımın üstüne gezdirin. Daha sonra halka şeklinde doğramış olduğunuz domatesleri de üstüne yerleştirin. Fırında patatesli tavuk göğsü yemeğini önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında tam bir saat kadar pişirin.

Afiyet Olsun.
" } ] }