{ "title": "Etimekli Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/etimekli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 15:36:02", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Etimekli Tavuk Göğsü, hazırlaması oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Tavuk göğsü genel olarak sütlü tatlılar arasında en çok sevilen tatlı türü olduğu için farklı şekillerde hazırlanabilir. Etimekli tavuk göğsü de bunlardan bir tanesidir. Tavuk göğsünde kullanılan malzemeler her ne kadar aynı olsa da etimek ile birleşince tadı biraz farklılaşır. Etimek lezzet olarak her tatlı ile lezzetli bir uyum sağlar. Genellikle sütlü tatlılarda etimek, tatlı tabanı olarak kullanılır. Etimek yer alan tatlılarda mutlaka şerbet hazırlanmalıdır. Etimekler bir nevi kızartılmış ekmek olduğu eşit olarak ve bolca şerbetlenmesi gerekir. Aksi takdirde etimekler yumuşamaz ve kıtır kalır. Şerbeti hazırlaması oldukça kolaydır. Ekstra bir hüner gerektirmez. Etimekli tavuk göğsü ister yemeklerden sonra kahvenin yanında ister kabul günlerinde böreklerin çöreklerin yanında servis yapılabilir.

EtimekliTavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Tavuk göğsü için
Süslemesi için
EtimekliTavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Etimekli tavuk göğsü tarifinde öncelikli olarak etimek hazırlığı yapılır. Etimek, tatlı tabanı olarak kullanılacaktır. Tatlının yapılacağı borcamın tabanına etimekler tek kat halinde ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizilir. Küçük bir kapta kahve, toz şeker ve su iyice karıştırılır. Kaynamış su kullanılmasının sebebi kahvenin ve şekerin erimesini kolaylaştırmaktır. Hazırlanan şerbet kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökülür. Buradaki en önemli püf noktası etimeklerin şerbeti tamamen çekerek yumuşamasıdır. Aksi takdirde etimeklerin kıtır kalması tatlının tadını bozacaktır. Şerbeti çekmesi için etimekler bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan tavuk göğsü hazırlanır. Derin bir tencere içerisine margarin konularak tencere ocağa alınır. Kısık ateşte un kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavrulur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası unun renginin kahverengi dönmemesidir. Aksi takdirde tavuk göğsünün rengi değişecektir. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenerek çırpıcı ile bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Un da topaklanmalar fark edilirse tavuk göğsü pişince blenderden geçirileceği endişelenmeye gerek yoktur. Daha sonra içerisine şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar çırpıcı ile karıştırma işlemine devam edilir.

Tavuk göğsü kıvamını bulup üzeri göz göz olunca tencere ocaktan alınabilir. İçerisine vanilya eklenerek karıştırılır. Vakit kaybetmeden sıcakken blenderden geçirilir. Hazırlanan tavuk göğsü etimeklerin üzerine boca edilir. Ispatula yardımıyla üzeri düzeltilir. Daha sonra borcam streçlenerek tavuk göğsünün dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Tavuk göğsünün tam kıvamında katılaşması için 12 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir. Sabah saatlerinde hazırlanan tavuk göğsü 5 çayı saatine ya da akşam yemekten sonrasına kıvamını bulmuş olur. Ancak vakti olmayanlar için birkaç saat dinlendirme işlemi de yeterlidir. Buzdolabından çıkarılan tavuk göğsü istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine bir tutam çekilmiş cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }