{ "title": "Elmalı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/emali-tavuk-gogsu.jpg", "date": "18.01.2024 22:18:23", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Elmalı Tavuk Göğsü, Sütlü tatlılar şerbetli tatlıya nazaran daha çok tercih edilen tatlı türüdür. Çünkü şerbetli tatlı sütlü tatlıya göre çok daha ağır ve kalori miktarı yüksek tatlıdır. Özellikle de diyet yapan kişilerin en çok tercih ettiği tatlı türü sütlü tatlı çeşitleridir. Saymak ile bitmeyecek kadar çok çeşidi olan sütlü tatlılardan bugün sizlere elmalı tavuk göğsü tatlısının tarifini paylaşacağız. Yapımı oldukça pratik, oldukça hafif bir o kadarda lezzetli olan elmalı tavuk göğsü tatlısını yapmaya başlayalım.

Elmalı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeleri

Muhallebisi için
Elmalı Harcı için
Üzeri için
Elmalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle içi harcını yapmak ile başlayın. Bu sütlü tarifi oldukça pratik ve bir kadar da lezzetli bir tariftir. Gelelim iç harcına önce elmaların kabuklarını soyun ince, ince rendeleyin küçük bir tava içerisinde şeker ile pişirmeye başlayın. Harç marmelat kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Daha sonra elmalı harcın içine kuru üzümü, tarçın, portakal kabuğu rendesi ve fındık içini de ilave ederek iyice karıştırın. Sıra geldi muhallebiyi pişirmeye öncelikle muhallebi için gerekli olan bütün malzemeleri bir tencere içinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirerek mikser ile tam on dakika kadar devamlı çırparak bor camın yarısına dökün. Daha sonra üstüne bol Hindistan cevizi elmalı karışımı serperek arta kalan muhallebiyi de üstüne dökün. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında dinlendirerek soğuk bir şekilde servis edin. İsteğe göre üstüne rondodan çekmiş olduğunuz bisküvide serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }