{ "title": "Damla Sakızlı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/damla-sakizli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 02:35:42", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü, Tatlılara enfes bir tat veren damla sakızı Sakız adası ile Ege bölgesinin bazı yerlerinde yetişmekte olan sakız ağacının öz suyundan elde edilen doğal bir reçinedir. Oldukça az bölgede yetiştiği gibi üretimi de az olduğundan dolayı damla sakızı oldukça pahalı ve doğal içinde hiçbir katkı maddesi olmayan bir maddedir. Özellikle de gıda ile sağlık alanında oldukça çok kullanılan bir maddedir. Sakız adasını doğal damla sakızının geçmişinin izleri klasik zamanlara dayanır. Hipokrat ve Heredot zamanından buyana meşhur olan doğal damla sakızı iyileştirme özelliği sebebi ile birçok yazar tarafından dile getirilir. Damla sakızının kullanım alanı dikkate değerdir. Mesela Eski Mısır'da doğal damla sakızı özellikle de aktörlerin masklarının yapımında kullanılmıştır. Roma'da ise bayanlar doğal damla sakızı ağacından yapılmış olan kürdanları (Diş parlatıcı özelliğinden dolayı) kullanmışlardır.

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle margarini tencere içine alın ve eritin. Yağı çok yakmayın eriyen yağın üstüne vanilya ve unu da ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra kısık ateş üstünde kaynadıktan sonra ocaktan indirin. Diğer vanilyayı da ilave edin. Eğer bu aşamalarda topaklanma olmuş ise iyice çırparak yok edin. Damla sakızlı tavuk göğsü tatlısı biraz soğuduktan sonra kaselere bölün ve üstlerini tarçınla süsleyin. İyice soğumaları için buzdolabına kaldırın. Birkaç saate iyice soğur. Enfes tatlı hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }