{ "title": "Cipsli Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/cipsli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 07:51:16", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Cipsli Tavuk Göğsü hem yetişkinlerin hem de çocukların severek tüketeceği bir yemektir. Özellikle tavuğun sadece but ya da kanat kısmını tüketen ailelerde daha sağlıklı ama tek başına lezzetsiz olan göğüs kısmını da severek tüketilmesini sağlayan bir tariftir. Cipsli tavuk göğsü tarifi hem pratik hem de hafif bir yemektir. Yanında sadece salata ile öğlen ya da akşam yemeklerinde güvenle tüketilebilir. Herhangi bir hazımsızlığa ya da rahatsızlığa sebep olmadan sağlıklı beslenmek için ideal bir yemektir. Evde fast food şeklinde de çocuklara tavuk yedirmek mümkün olur. Bu tarifi özel davetlerinizde de hazırlayıp sunarak övgüler alabilirsiniz.

Cipsli Tavuk Göğsü İçin Malzemeleri
Cipsli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tabağa unu başka bir tabağa yumurtayı koyulur ve yumurta iyice çırpılır. Unun içine karabiber ve kırmızı toz biber koyulur ve karıştırılır. Derin bir kâse içine mısır cipsi ufalanır. Burada patates cipsi kullanmamamızın nedeni patates cipsinin daha yağlı bir dokusu olması ve patates içindeki nişastanın pişerken gevrekliğini kaybetmesidir. Tavuklar temizlenir ve bir bıçak yardımı ile içlerinde yatay olarak bir cep açılır, açılan bu cebe bir dilim salam ve bir dilim cheddar peyniri koyulur ve bütün göğüs parçaları bu şekilde hazırlanır. Hazırlanan tavuk göğüsleri önce una ardından yumurtaya ve son olarak cips parçalarına bulanır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm tavuk göğüslerine aynı işlem yapıldıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık kırk dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapmak gerekir. Yanında sadece salata veya sebze püresi ile güzel bir öğün olacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }