{ "title": "Çilekli Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/cilekli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 18:35:42", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Çilekli Tavuk Göğsü, lezzetli ve bir o kadar da yapana övgü getiren güzel bir tatlıdır. Geleneksel bir tatlı olan tavuk göğsünün değişik şekillerde hazırlanması hem hazırlayan hanımlara övgü getirirken hem de ailece güvenle ve severek yenen tatlılar hazırlamaya imkân verir. Çilekli tavuk göğsü özellikle yaz aylarına çok yakışan hem hafif hem de lezzetli bir tatlıdır. Çocuklarına hazır ürünler yedirmek istemeyen annelerin güvenle evde yapabilecekleri tatlıdır. Kabul günlerinde veya özel günlerde severek yapılan ve yenilen güzel bir tatlıdır.

Çilekli Tavuk Göğsü Tatlısı İçin Malzemeleri
Çilekli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle çilekli sosumuzu hazırlayalım. Çilekler iyice temizlenir yıkanır ve rondo yardımı ile iyice püre haline getirilir. Bir sos tenceresi içine alınır ve içine pudra şekeri eklenerek kaynayana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Muhallebi hazırlanırken, süt derin bir tencereye koyulur ve içine sırası ile, un, nişasta, toz şeker eklenir ve kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca katılaştığı görüldüğü anda ocağın altı kısılır ve yine karıştırılarak birkaç dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır. Ocaktan alınınca içine vanilya ve didiklenen tavuk göğsü eklenir ve mikserin önce düşük daha sonra yüksek devri ile göz göz olana kadar çırpılır. Bir cam kap su ile çalkalanır ve içine hazırlanan muhallebi dökülür. Üzerine önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz çilek sosu bütün yüzeyi kaplayacak şekilde eşit bir şekilde sürülür. İstenirse taze çilekler ile süslenebilir ama taze meyveler çabuk asitleneceği için sunum esnasında süslemek daha iyi olur. Önce tezgâh üstünde daha sonra buzdolabında iyice soğutulduktan sonra soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }