{ "title": "Çikolata Soslu Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/cikolata-soslu-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 12:57:42", "author": "İlighan", "article": [ { "article": "
Çikolata soslu tavukgöğsü hem nefis tadı hem de hafif bir tatlı olarak sizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak tatlı listenizin başköşesine yerleşecek mükemmel bir lezzettir.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Malzemeleri

4 su bardağı süt.

1 su bardağı un.

1 su bardağı toz şeker.

1 çorba kaşığı margarin.

1 paket vanilya.

1 paket damla sakızı.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsünün Sosu için

1 paket çikolata sosu.

2,5 su bardağı süt.

1 adet portakal kabuğu rendesi.

1 çay kaşığı tarcın.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Çikolata soslu tavukgöğsü hazırlamaya uygun bir tencereye 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave ederek başlayın. Karışımın üzerine 1 paket vanilya, 1 paket damla sakızı ekleyip ocağa alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirip ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ardından 1 paket çikolata sosunu paketin üzerindeki tarifi uygulayarak hazırlayın.

Yalnız çikolata sosunu ocağa koymadan önce içine 1 adet portakal kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave edin.

Daha sonra ılımaya bırakılan tavuk göğsünün içine margarini ilave ederek bir mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından kare veya dikdörtgen bir cam tepsiyi ıslatarak çırpılan tavukgöğsünü tepsiye dökün. Tepsiyi buzdolabına alarak 10-15 dakika kadar bekletin. Tavukgöğsünün üzeri kaymaklanmaya başladıktan sonra önceden hazırlanan çikolata sosunu üzerine düzgünce dökün ve buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Çikolata soslu tavukgöğsünün üzerini arzuya göre süsleyerek dilediğiniz şekilde dilimleyip soğuk olarak servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }