Çikolata soslu tavukgöğsü hem nefis tadı hem de hafif bir tatlı olarak sizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak tatlı listenizin başköşesine yerleşecek mükemmel bir lezzettir.
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Malzemeleri
4 su bardağı süt.
1 su bardağı un.
1 su bardağı toz şeker.
1 çorba kaşığı margarin.
1 paket vanilya.
1 paket damla sakızı.
Çikolata Soslu Tavuk Göğsünün Sosu için
1 paket çikolata sosu.
2,5 su bardağı süt.
1 adet portakal kabuğu rendesi.
1 çay kaşığı tarcın.
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Çikolata soslu tavukgöğsü hazırlamaya uygun bir tencereye 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave ederek başlayın. Karışımın üzerine 1 paket vanilya, 1 paket damla sakızı ekleyip ocağa alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirip ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ardından 1 paket çikolata sosunu paketin üzerindeki tarifi uygulayarak hazırlayın.
Yalnız çikolata sosunu ocağa koymadan önce içine 1 adet portakal kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave edin.
Daha sonra ılımaya bırakılan tavuk göğsünün içine margarini ilave ederek bir mikser yardımıyla 7-8 dakika kadar pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından kare veya dikdörtgen bir cam tepsiyi ıslatarak çırpılan tavukgöğsünü tepsiye dökün. Tepsiyi buzdolabına alarak 10-15 dakika kadar bekletin. Tavukgöğsünün üzeri kaymaklanmaya başladıktan sonra önceden hazırlanan çikolata sosunu üzerine düzgünce dökün ve buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Çikolata soslu tavukgöğsünün üzerini arzuya göre süsleyerek dilediğiniz şekilde dilimleyip soğuk olarak servise sunun.