{ "title": "Cevizli Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/cevizli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "19.01.2024 21:46:53", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Cevizli tavuk göğsü, benim çok beğendiğim sütlü tatlılardandır. Ceviz ise sevmeyen yoktur herhalde. İki muhteşem lezzet bir arada birbirine yakışan iki tat. Benim sık sık yaptığım özellikle yaz aylarında tercih ettiğim bir tariftir. Yediğiniz zaman evinizden eksik etmeyeceksiniz. Bu tarife ceviz yerine fındık ve fıstık gibi alternatifler de bulunur. Ama benim tercihin her zaman cevizden yana olmuştur. Az zahmetle büyük lezzetler yapabilirsiniz. Kolay ve pratik olduğu için altın günlerinde veya konu komşu ziyaretlerinde vazgeçilmez çeşitler arasında yer alıyor. Habersiz gelen komşu veya arkadaşınız olursa çayı boş vereceğim diye endişelenmeyin, hemen kalkıp maksimum 30 dakikada cevizli tavuk göğsü tarifiniz hazır. Üstelik pratik ve hesaplı olduğu kadar kolayca bulunan malzemelerle de yapılıyor olması ne güzel. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden verelim tarifi. Hemen not alın ve sizde hemen sevdiklerinizle birlikte yiyin. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli tavuk göğsü tarifi için gerekli malzemeler
Cevizli tavuk göğsü nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alın ve içine tereyağı koyarak eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu koyup biraz kavurun. Sürekli karıştırarak eşit olarak aynı ayarda olmasını sağlayın. Unun rengi değişerek kahverengiye döndükten sonra üzerine sütü ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Mikser ile çırpmanız topaklanmaması için bir önlemdir. Krema iyice koyulaşarak kıvam alana kadar pişirin. Cevizli tavuk göğsü özlü bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve üzerini kapatacak kadar Hindistan cevizi dökülmüş borcama veya bir fırın tepsisine dökün. Her yerine eşit olarak gelmesine dikkat edin. Cevizli tavuk göğsünü tepsiye serdikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak 1-2 saat bekleyin. Dolaptan çıkarıp üzerini ince ince kıyılmış ceviz içiyle kaplayın ve üstten aşağıya doğru uzanan bir şekilde kesin. Enini ise istediğiniz gibi ayarların. Üstten başlayarak aşağıya doğru yuvarlayın ve yeterli geldiği yere kadar kesin ve güzel bir servis tabağına alın ve dekoratif kürdanlara batırarak servis edin. Göreceksiniz görenler gözlerini alamayacaklar. Hem görseli ile gözünüzü tadıyla ise midenize doldurun.

Afiyet olsun.
" } ] }