{ "title": "Burçaklı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/burcakli-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 14:14:35", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Burçaklı Tavuk Göğsü, Burçaklı bisküvi oldukça sağlıklı olduğundan dolayı birçok ev hanımı özel günlerinde bu tatlıyı yapmayı tercih ederler. Özellikle de çocuklar için oldukça sağlıklı olan ve süt ile yapıldığından dolayı çeşitli birçok tatlıdan faydalıdır. Yapacağınız burçaklı tavuk göğsü tatlısının daha lezzetli ve daha güzel kokmasını istiyor iseniz mutlaka içine damla sakızı koymanız gerekir. Bu enfes tatlıyı yapmanın bir başka püf noktası ise tüm malzemeleri ilave ettikten sonra mutlaka çok çırpmanız gerekir. Bu tatlı ne kadar çok çırpılır ise o kadar lezzetli olur. Yapacağınız tavuk göğsünün sade değil de bisküvili yapmak istiyor iseniz burçaklı bisküvi kullanın çok daha sağlıklı olur. Bu enfes ve oldukça hafif tatlıyı mutlaka buzdolabında en az bir gün bekleterek servis etmeniz gerekir. Tavuk göğsü tek başına tam iki yüz on kalori iken burçak bisküvili tavuk göğsü ise tam iki yüz seksen bir kalori olmaktadır. Evinize gelen özel misafirlerinize yapabileceğiniz bu hafif tatlı tarifini herkesin çok beğeneceği için sizlerde devamlı yapabilirsiniz. Oldukça lezzetli ve bir o kadarda hafif olan bu tatlıyı bayramlarda dahi misafirlerinize ikram etmek için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. İsteğe göre burçak bisküvisini için koyarak da yapabilirsiniz.

Burçaklı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeleri

Tabanı için
Tavuk Göğsü için
Üzeri için
Burçaklı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bu enfes tatlı yapmak için bir kabın içine burçak bisküvileri un kıvamına gelene kadar ufalayın. (Bu işlemi robot kullanarak da yapabilirsiniz.) Daha sonra ocağın üstünde eritmiş olduğunuz tereyağını ilave ederek iyice karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı bor camın içerisine dökün ve eşit oranda yayarak eliniz ile hafif bastırın ve tavuk göğsünü yapana dek buzluk içinde bekletin. Daha sonra tencere içine margarini eritin ve un ile pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonraki işlem karışımın içine süt ile şekeri ilave ederek göz, göz olana kadar (Koyu bir kıvama gelene kadar) çırpma teli kullanarak sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi piştikten sonra içerisine vanilyayı da ilave ederek ocaktan alın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra da burçak bisküviyi karışımın üstüne eşit oranda ilave ederek yayın. Sıra geldi çilekli pudingi yapmaya ocağın üstünde süt ile pudingi pişirin ve burçaklı tavuk göğsünün üstüne eşit oranda dökün. Sonra en üstüne de çikolatayı rendeleyin dolapta tam üç saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }