{ "title": "Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi", "image": "https://www.tavukgogsu.gen.tr/images/biskuvili-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 16:46:58", "author": "Akgün", "article": [ { "article": "
Bisküvili Tavukgöğsü tatlısı enfes lezzeti ve harika tadıyla sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel bir ziyafet olacaktır.

Bisküvili Tavukgöğsü Malzemeleri
Bisküvili Tavukgöğsünün Üzeri için
Bisküvili Tavukgöğsü Nasıl Yapılır?

Bisküvili tavukgöğsü hazırlamaya dikdörtgen bir cam tepsiye kakaolu bisküvileri tek sıra olacak şekilde sıralayarak başlayabilirsiniz. Ardından bir kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerini süt ile ıslatın.

Daha sonra çukur bir kabın içine yumurtayı kırarak çırpın. Üzerine soğuk sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. 10 çorba kaşığı Toz şekeri ve 1 paket vanilyayı süte ilave edin ve iyice çırpın.

Ardından uygun bir tencereye yarım paket margarini ekleyerek ocağa alın. Eriyerek kızan margarinin üzerine 4 çorba kaşığı un ekleyerek unun kokusu çıkıp hafiften sararana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine diğer kapta çırpılan sütlü karışımı ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak bisküvili tavukgöğsünün muhallebisini hazırlayın.

Bisküvili tavukgöğsünün Muhallebisi kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 5-6 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir kepçe yardımıyla tepsiye döşenen bisküvilerin üzerine gezdirerek dökün ve muhallebinin üzerine 1 sıra daha bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerine tekrar muhallebi dökerek yayın. Bu işleme bisküviler ve muhallebi bitene kadar devam edin.

Hazır hale gelen bisküvili tavukgöğsünün üzerini tarçın, dövülmüş ceviz veya fındık içiyle süsleyerek buzdolabına alın ve en az 3-4 saat kadar bekletin. Bisküvili tavukgöğsü tatlınız artık servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }