Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğsü Yemekleri

Tavuk Göğsü Tarifi



Fırında Tavuk Göğsü



Tavuk eti beyaz et grubundandır. Tavuk eti hafif olması dolayısıyla çok tercih edilen bir diyet yemeğidir. Özellikle tavuğun göğüs eti yağsız olduğundan yemeklere rahatlıkla koyulup her öğünde yenilebilir. Bu kadar hazmı kolay ve hafif bir eti bir de fırında yapılarak tam bir diyet yemeği hazırlamış oluruz. 
Fırında Tavuk Göğsü
Fırında Tavuk Göğsü Malzemeler
  • 1 tane orta büyüklükte tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 tane orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su
Fırında Tavuk Göğsü Yapılışı

Tavuğun göğüs eti alınıp geniş bir tencere içerisine koyulur. Üstünü kapatacak kadar su ile orta hararetli ısıda kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp göğüs eti yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pişmesine yakın tuz eklenip yaklaşık beş dakika daha kaynatılır. Eğer tuzu erken eklersek et sertleşir daha geç pişer. Tavuğun göğüs eti haşlanınca küçük küçük doğranır veya didiklenir.

Patatesler soyulup nişastasının gitmesi için  yıkanır. Daha sonra halka şeklinde dilimlere kesilir. Fırın tepsisi veya borcam tepsiye ilk olarak patatesler dizilerek yerleştirilir. Patateslerin üzerine haşlanıp doğranmış, göğüs eti dizilir. Çukur bir kase içine zeytinyağ koyulup üzerine isteğe göre sevilen  baharatlar eklenir. Baharatlar zeytinyağ ile karıştırılıp göğüs etinin üzerine dökülür. Aynı kase içerisine domates salçası koyup üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenir. Eğer yemeği daha fazla sulu istersek su miktarı artırılabilir. Bu salçalı su karışımı da tepsiye yavaşça dökülür.

Daha önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Bu süre sonunda tepsi fırından çıkartılıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tepsi tekrar fırına koyulup kaşar peyniri kızarıncaya kadar bekletilir. Fırında tavuk göğsü sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun...






Fırında Tavuk Göğsü Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fırında Tavuk Göğsü"



#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Tavuk Göğsü, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Eylül - 2014